В интернет съм, шефе!
() - 2006/8/21
Българските предприемачи подценяват уеб пространството като възможност за бизнес

ЛЕНА КАРПАТОВА от Гоце Делчев има три магазина в града -два за обувки и облекло и един за цветя. Елена предлага дрехи от добри български производители, а отскоро и облекла на "МаксМара". Цените са по-ниски от тези в Гърция.
Тя заедно с още двама търговци са създали уебсайт, за да рекламират бизнеса си и да привлекат гръцки и български купувачи. Особено тези, които имат къщи в обявените за архитектурно наследство села - Долен, Ковачевица, Слащен, Сатовча. Елена е една от 21-те процента собственици на фирми, които през второто тримесечие на 2006 г. са пуснали свой уебсайт.
Тези данни са от изследване на Държавната агенция по информационни технологии и съобщения (ДАИТС) "е-България 2006", за което работят още "Витоша Рисърч" и фондацията за приложни изследвания и комуникации. Крайните резултати за е-обществото се очакват в края август. По показател "Уебсайт" Елена Карпатова се нарежда в сегмента на "по-добрата тенденция в е-бизнеса". Тя ползва интернет, за да научава новостите за търговията на дребно, проверява редовно сайтовете на производители на обувки и дрехи. Все още не е преминала към електронни плащания на данъци,
заплати или други услуги. Отбелязва, че това не е въпрос на желание, а се определя от степента на ефективност за нейния малък бизнес.
.....................................


Автор: Business Week България

Go back BG Online