Влизаме дигитално готови в ЕС
(ПАРИ) - 2006/9/20
Децата са една от основните причини за купуване на компютър вкъщи, показва докладът е-България 2006

Резултатите от доклада е-България 2006, изготвен от Фондацията за приложни изследвания и комуникации, са доста обнадеждаващи. Индексът е-България е нараснал с 14% за последната година, достигайки 6.7 пункта от 6.0 за 2005 г. Основните двигатели на този ръст са били е-бизнесът и е-образованието, съобщиха създателите при представянето на документа.
е-общество
Около 1/3 от българското население е имало достъп до компютър в началото на тази година, а 18% от домакинствата разполагат с домашно PC, показват резултатите от осъществените проучвания.
От друга страна, 31% от семействата с деца притежават настолен компютър вкъщи, а едва 13% от бездетните домакинства имат собствена машина у дома.
Употреба
Един домашен компютър се използва средно от 3.4 души, а ранната възраст, на която децата започват да използват компютрите (около двегодишна възраст, когато те могат да рисуват или играят на него), ще се отрази положително на образователната система, като очакванията са, че до 2008-2009 г. изкисванията ще са компютърното обучение да започва още в първи клас.Автор: Христо Ласков

Go back BG Online