Клюна крие за атентат с граната
(ТРУД) - 2004/5/31
Бойна граната била хвърлена и избухнала в двора на къщата на Антон Милтенов-Клюна в квартал "Княжево", съобщиха вчера източници от МВР. Атентатът бил извършен в четвъртък вечерта.
Ударната вълна изпочупила стъкла на микробус и автомобил, паркирани до дома на Милтенов, сочен в анализ на Центъра за изследване на демокрацията като един от основните наркобосове в София. По неофициална информация един от гардовете на Клюна получил леки наранявания от експлозията. Охранителят посетил болница, но след преглед бил пуснат да си ходи. Самият Милтенов обаче въобще не се е обаждал на полицията и не е съобщавал за взрива. Криминалисти разбрали в петък за гранатата по свои оперативни канали. В двора на Клюна била изпратена група за оглед. Пред ченгетата Милтенов неохотно признал, че е имало взрив, но не искал да занимава полицията. Това е поредният опит за покушение срещу Милтенов, който е сочен от МВР за наследник на убития в Амстердам наркобос Константин Димитров - Косьо Самоковеца. През юни 2002 г. Клюна бе ранен с пушка на терасата в дома му, а през април т. г. имаше слух, че колата му е обстрелвана, докато той пиел кафе във фитнеса на стадион "Славия". На 18 януари т.г. неизвестни гърмяха с гранатомет от бившия ресторант "Феята" и също се смяташе, че тяхна мишена е бил Клюна.


Илиян Варсанов:
"Не съм лидер на наркогрупировка, до сега няма подобно дело срещу мен", заяви "домашния арестант" Илиян Варсанов пред "Дарик" радио вчера. Той съобщи, че възнамерява да съди Клюна за набеждаване.
"Не може един престъпник да тормози други хора. Смятам, че мястото на наркопласьора е в затвора, но аз не съм такъв. Това набеждаване унищожи сериозно репутацията на семейството ми. Не знам защо г-н Милтенов е решил, че му преча, и иска да ме унищожи психически и физически. Страхувам се от пореден опит за убийство", каза Варсанов. Той изрази надежда, че Милтенов ще бъде осъден за опита за убийство срещу него и "нещата най-после ще се оправят".


Ген. Бойко Борисов:
Не ме интересуват мненията на лица като Варсанов и Милтенов, скоро тази екзотика ще приключи. Това заяви вчера главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов след интервюто на Варсанов по "Дарик" радио.
"Само шикалкавенето на съдебния процес води до това, че хора като него и Клюна получават само мярка за неотклонение "домашен арест". Да съдят когото искат, да се съдят както искат, скоро ще приключим с тях", категоричен бе Борисов. Генералът изказа съжалението си, че полицията не разполага с техника като на германските си колеги, защото иначе "гласът на едно лице щеше да бъде разпознат и то щеше да е осъдено вече".


Go back BG Online