Варсанов в ареста, искал смъртта на Клюна
(ТРУД) - 2004/5/28
Илиян Варсанов е арестуван по подозрение, че е подготвял убийството на Антон Милтенов-Клюна, съобщи МВР.
Соченият в анализ на Центъра за изследване на демокрацията като един от основните наркодилъри в София Варсанов е в ареста за 72 часа. Спецполицаи от СДВР са събрали данни , че той, макар да се намира под домашен арест заради грабеж, е уговарял двама души от обкръжението на Клюна да го убият.
Антон Милтенов също е описан в изследването като основна фигура в нарко-пазара, а според медиите той е и наследник на убития в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца.
Криминалисти поясняват, че пъкленият план да се ликвидира Клюна се родил в ума на Варсанов, след като в последните месеци хора от групата на Клюна извършили поредица от побои и грабежи над улични наркодилъри, които работели за него. Двама от тях - Петър Йорданов-Радомиреца и Борислав Секулов-Бобо, били арестувани. Първият е заключен за постоянно в ареста. Вторият пък бил' освободен срещу 1000 лева. Мотивът на съда бил, че нямало категорични доказателства за грабежите. В момента полицаите са по следите на 5-има техни авери.
За последните две години Варсанов и Клюна станаха неведнъж мишени на убийци. Но и двамата се измъкнаха невредими.
Днес прокуратурата ще внесе в районния съд искане за постоянен арест на Илиян Варсанов.
"Надявам се Варсанов да получи постоянна мярка за задържане. Не може три-четири екзотични момчета да създават проблеми на цялата държава, защото може да се шикалкави със законите. Негодници, които се занимават с наркотици, трябва да са в затворите", каза вчера ген. Борисов.


Go back BG Online