Златомир Баретата поема бизнеса на Самоковеца
(НОВИНАР) - 2003/12/12
Златомир Баретата ще поеме бизнеса с дрога на убития в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца, сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, представено от Тихомир Безелов в София.
Самоковеца бе застрелян, а манекенката Цеци Красимирова ранена пред магазин за диаманти в центъра на Амстердам миналата събота. Златомир Баретата и Мето Илянски заедно със Самоковеца са управлявали наркопазара в София, Ловеч, Враца, Перник и Кюстендил, според проучването.
Митьо Очите, Маймуната, Камилата, Маниката, Попа, Стоян Кравата си делили останалите райони в страната.
От 55 до 120 млн. лв. е годишната печалба от хероин за страната, а половината е от София. Доза хероин в столицата върви по 6 лв., а за страната - 5 лв. Най-малко 15 хил. души са зависими от дрогата в България, според статистиката. От миналата година синтетичните наркотици изместват хероина, защото са по- евтини. Заслуга имал наркобосът Илиян Варсанов, който разкрил структурите на мафията пред МВР, каза Безлов. Варсанов в момента е под "домашен арест". Български амфетамин се предлага във всяка дискотека в София, посочиха от фондацията. Районите на хероиновата мафия покриват тези на 9-те РПУ-та, защото полицията играе ключова роля в преразпределението на територията, според проучването.
4-о РПУ в София било пример за "пробито" управление. 15-20 лв. седмично за покриване на 1 пласьор е вноската до полицейски шеф, работещ с наркотици, а от 10 до 20 хил. лв. е годишната такса на началник на РПУ, за да не пипа системата. "Черните" адвокати на мафиотите са бивши служители на МВР, следователи, прокурори, съдии по наказателни дела. Провалът им се наказва с чупене на кости.

Go back BG Online