Трима души бяха убити при престрелка в София
(БТВ) - 2004/6/4

Трима криминално проявени мъже бяха застреляни, а други двама бяха ранени и са с опасност за живота при престрелка днес на обяд в София. Нападателите са били облечени като попове. Митко Малкия е вторият близък човек на Златко Баретата, който пада убит през последните месеци.
Реалната престъпност и киното се срещнаха във виенския салон на "Симеоновско шосе", когато трима души бяха застреляни от двама свещеници. Сцената се е разиграла като във филма "Гепи".
Димитър Христов, по прякор Митко Малкия, който е сред най-приближените на Златко Баретата пие последното си кафе, заобиколен от четирима души - охрана и подчинени.
Сами са в салона. Чувстват се сигурни - с около 6 мобилни телефона и няколко пистолета.
Тогава от стълбите се появяват двама свещеници и с тях идва краят.
"Качват се и започва стрелбата. От стрелбата имаме три трупа и двама ранени", разказва Николай Николов, директор на СДВР.
Според очевидци, двамата мними свещеници са се отдалечили от мястото с ауди.
"По първоначални данни - щом е Митко Малкия и е на Златко Баретата близък, правете си сметката - кой е на свобода и какво си делят", коментира полицай от СДВР.
Митко Малкия е вторият близък човек на Златко Баретата, който пада убит през последните месеци. През март от упор бе застрелян 31-годишният Стефан Касамаков, който ходеше по улиците с бронежилетка.
Твърди се, че тези и съпътстващите ги стрелби са част от разместване на пластовете в наркобизнеса, което не приключва от две години насам. Сега борбата била между Клюна и Баретата.
Ето какво каза преди 2 месеца Златомир Иванов - Баретата във връзка с наркопазара, след като бе викан за справка в полицията, заедно с други емблематични имена като Таки и Къро:
"Как си обяснявате факта, че според изследване на центъра за изследване на демокрацията вие сте обявен като човекът, който държи наркопазара в София?"
"Нека се докаже че е така. И аз съм съгласен да лежа до живот. Казвам го най-отговорно. Имам сериозен бизнес - хазарт."
"Добре, но защо точно вашите имена, защо не някои други. Тези, останалите трима, имат ли общо с наркобизнеса?"
"Аз това не мога да го кажа. Според наркозависими и според полицията, те контролират."
"Но, и за вас казват същото."
"Ми да ни заключат всичките и да ни осъдят."
"Аз пак казвам - не съм ангел, но много от нещата, които се описват, не са така."
Днес мобилният телефон на Златомир Иванов бе включен на гласова поща.Go back BG Online