България в обсега на терористични организации
(в.СЕГА) - 2005/11/21
"България е в обсега на международни терористични организации със своята активна подкрепа за световната антитерористична коалиция", заяви вътрешният министър Румен Петков вчера. Той участва във втория ден на международната конференция за рисковете на сигурността и трансформацията в резиденция "Бояна". В събота пред форума говори и главнокомандващият силите на НАТО и на САЩ в Европа ген. Джеймс Джоунс.
Според МВР най-сериозната заплаха за сигурността в световен мащаб е опасността в ръцете на терористични групи да попаднат оръжия за масово унищожение. "Затова противодействието срещу незаконния трафик на оръжие е много активно", заяви Румен Петков.
Вътрешният министър припомни, че през миналата година у нас са иззети 309 750 фалшиви евро и са разбити 12 печатници за фалшиви пари. МВР шефът се похвали още, че за първите 6 месеца на тази година са предотвратени 40 случая на нелегален трафик на наркотици.
Румен Петков обяви, че всеки ден в полицейските операции в страната участват над 6000 полицаи и жандармеристи. 9424 лица са проверени, 7688 от тях са от криминалния контингент, а 61 са лидери или членове на организирани престъпни групи. Под ръководството на Върховната касационна прокуратура били задържани 1363 лица.


Go back BG Online