Трима граждани пострадаха при взрив срещу криминално проявен в София
(БТВ) - 2005/6/16
Трима случайни граждани пострадаха при взрив, насочен срещу криминално проявени в столичния квартал "Гоце Делчев". Тежко ранени са мишените на атаката - Никола Иванов-Бобъра и двамата му охранители. Случайните минувачи са с леки контузии.

Взривът е избухнал към 16.20 часа върху мотор, паркиран до джип "Мицубиши". Около джипа са били Никола Иванов - известен като Бобъра, и двамата му бодигардове, разказаха свидетели.

Според живеещите в района, известния в криминалния свят Бобъра, който е регистриран за много кражби от апартаменти и автомобили, за обири и изнасилване, живее във входа. Апартаментът се ползвал и от приятелката му. Свидетел на взрива каза, че при избухването и тримата са паднали на земята. Нямало е минувачи.

"Паднаха веднага, тогава чух дете да плаче, качих се на първия етаж и го свалих долу. Детето беше много уплашено", разказа таксиметров шофьор, очевидец на експлозията.

Според официалната информация на МВР, от взрива леко са постадали и други трима граждани, между които и една възрастна жена. Една част от тях са настанени във Военна болница. Генерал Тонев уточни, че един от пострадалите вече е изписан.

Заместник-директорът на столичното следствие Петьо Петров не подтвърди информацията, че взривът е бил насочен срещу Бобъра, а джипът се ползвал от частна фирма.

Според изследване на Центъра за изследване на демокрацията от преди две години Никола Иванов- Бобъра е един от основните наркодилъри в София. От прокуратурата подтвърдиха, че по случая вече е образувано следствено дело.

Go back BG Online