За "Елевация" и другото...

Оля Стоянова

"Елевация" е името на един особен хепънинг по идея на Десислава Томова. Идеята на проекта е непосредствено пред очите на публиката да се получи микс от различни изкуства - музика, танц, мода, рисуване, фотография. Същевременно с това се цели да се продуцират и разпространяват нетрадиционните решения в отделните направления на изкуството, както и да се представят млади таланти. От значение е и формата на изказ, защото хепънинга позволява пълното и свободното разгръщане на всеки един творец. В синтеза от изкуства той трябва да се опита максимално да открие себе си.

Режисьор на "Елевация" е Александра Хонг. Сценографията е дело на Катерина Пеловска и Юлия Кунова. Студентката по журналистика Десислава Томова е инициатор, сценарист и продуцент на проекта. По думите й - с неговата реализация тя прави опит да даде "зелана улица" за изява на младите хора, които все още търсят своя път.

Вместо модно ревю - представление. "Пред всеки един манекен стои задачата не просто да престави дрехата, а да се направи по такъв начин, че максимално да разпъне себе си пред публиката, използвайки пластиката на танца и театъра." А хепънингът "Елевация" дава начало там, където другите очакват финал, според думите на участниците. А това означава, че целта е постигната.